luni, 10 aprilie 2017

săptămână pădurii

EDUCAȚIE PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ – ATELIERE GRATUITE PENTRU ȘCOLILE DIN RÂȘNOV.
Centrul SCHUBZ din Râşnov aduce în România metode de educaţie interactive şi experienţiale, în care contactul copiilor cu natura este o parte esenţială. În parteneriat cu primăria oraşului, desfăşoară în acest an un proiect ce include 10 săptămîni tematice care îi conectează pe copii cu natura şi cu importanţa acesteia pentru viaţa noastră.
Prima săptămână - SĂPTĂMÂNA PĂDURII, a avut loc în perioada 20-25 martie 2017. În zilele dedicate școlii noastre, respectiv 23-24 martie 2017, s-au desfășurat ateliere de descoperire a pădurii pentru clase care nu au beneficiat încă de aceste programe educaționale (3B, 3D, 4B și 7A). Aici, copiii  au descoperit pădurea cu ajutorul simțurilor prin jocuri de explorare, aflând astfel lucruri noi despre pădure și extraordinara diversitate a aceasteia, dar mai ales despre rolul pădurii în viața noastră.
Un alt punct de atracție au constituit-o atelierele de bandă desenată susținute de artistul Mihai Grăjdeanu. În zilele de joi și vineri, ateliere s-au desfășurat în școală cu elevii claselor 2D, 3A, 4C, 5A, 6C și 8A care au ilustrat, prin această tehnică foarte îndrăgită, aventurile unor personaje ale pădurii: frunzulita, bustean si con.
La centrul SCHUBZ însă, atelierele de bandă desenată s-au desfășurat în fiecare după-amiază de la 16-18. Aici s-au detaliat, cu multă imaginație, secvențe din viața naturii precum și a arborelui...genealogic. Cele mai bune benzi desenate vor fi expuse la "Salonul de banda desenata junior" care se va organiza la Râșnov in luna septembrie. În ziua de vineri a avut loc un atelier de reciclare creativă cu elemente din padure.

Evenimentul a fost popularizat la Radio Romania Cultural. (audio)